torstai 7. huhtikuuta 2011

Hajatuksia

Klinikalta todettiin hcg-arvo hyväksi. Eihän se vielä mitään kerro mutta toivotaan että kaikki menee hyvin.
Sieltä tyrkytettiin myös alkuraskauden ultraa ja varasinkin ajan. Mutta... Keskusteltiin miehen kanssa eilen siitä että halutaanko oikeasti mennä sinne. Ei. Enkä halua myöskään käydä missään muualla tuossa ultrassa. Jos mitään kamalia muutoksia ei tapahdu, odotan ihan kiltisti neuvolaa ja ensimmäistä neuvolalääkäriä.  Se varhaisultrakaan kun ei takaa mitään.

Odotetaan ja otetaan rennosti. Ja olokin on ihmeen seesteinen. Ihme.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei.
Vinkkinä vain, että vaikka varhaisultra ei takaa mitään, niin siellä ainakin näkyy jos olisi tuulimuna taikka mennyt kesken.

Keskeytys(jos siis kuollut sikiö tai tuulimuna) on helpompi tehdä rv 6-8, ja voinen sanoa, että pettymys on tuhat kertaa suurempi, jos rv 12 ultrassa(se kunnallinen) todetaan, että sikiö onkin ollut kuolleena jo monia viikkoja tai että olisikin tuulimuna.

Elina kirjoitti...

Juu, tiedän. Meillä ultrataan neuvolassa jo ekalla käynnillä viikolla 9.
Viimeks tuli käytyä varhaisultrassa viikoilla 7+2 ja kaikki oli hyvin, neuvolaultrassa 9+5 todettiin kuitenkin että kesken oli mennyt joskus n. viikolla 8.
Musta tuntuu että itselleni se on ihan yhtä vaikeata henkisesti missä vaiheessa tahansa jos jotakin menee huonosti....

Ymmyrkäinen kirjoitti...

Ymmärrän ratkaisunne täysin. Mutta anonyymilläkin on pointtinsa.

Mä olin nähny alkion ja sykkeen kaksi kertaa (eka rv 6+ päivystyksessä vuodon jälkeen, ja toka 7+ polin rutiini varhaisultra) ja oltiin lähdössä kolmen viikon reissulle ulkomaille. Seuraava ultra olis ollu se np rv 12+

Onneksi olin puhunut itselleni päivystyslääkärin kanssa että hän tarkistaa tilanteen ennen reissua. Ja hyvä niin. Alkio oli kuollu suunnilleen heti varhaisultran jälkeen. Olis ollu ihan hirveetä olla reissussa "Onnellisesti raskaana" ja tulla sitten kotiin toteamaan faktat. Tämä keskenmeno oli keskeytynyt eli tarvittiin apua että saatiin romut pois mahasta. Enkä olis mitään tienny asiasta ennen np-ultraa.

Nytkin tässä odotellessa ensin sitä hcg-arvoa ja sitten ultraa, olen ihan riekaleina. Mutta haluan tietää tilanteen asap, jotta voin sitten suhtautua asiaan. Varhaisultrassa tai sen jälkeen siis voi tietenkin tapahtua vielä vaikka mitä. Mulle toimii tieto paremmin kuin arvailut.

Enivei, iso kasa tsemppiä ja voimia! *halit*

Ja polilla niillä on tarkat kaaviot mistä ne katsoo ton hcg-arvon eli jos ovat sanoneet että tukevasti raskaana olet, niin sen voit uskoa. (Ihanaa!)