perjantai 20. huhtikuuta 2012

Lääkäröintiä

Mahaan on isketty nyt 6 x 225 iu (?) Menopuria ja tänään oli eka folliultra. Molemmilla puolilla kolme n. 11-13mm solua. Jatketaan samalla lääkityksellä viikonlopun yli ja ensi viikolla pääsee inssiin. 

Tukilääkkeestä puhuttiin jo tässä vaiheessa ja unohdetaan se Gonapeptyl. Sillä on kuulemma saatu aikaan loistavia tuloksia, mutta mulle se ei jostain syystä sovi. Viimeksihän kun sitä käytettiin ehdin piinailla sen 11 päivää kunnes vuoto alkoi. Jatkossa (siis tässä vikassa inssissä) käytetään sit taasen Pregnyliä tukena. Sillä oon kerran jo raskaaksi tullut, niin kuulemma toivotaan että niin nytkin kävisi.

Voi kun mä niin toivon että sieltä tsemppais ainakin se kolme munasolua isommaks. Ois vähän paremmat onnistumismahdollisuudet. Lääkäri arveli että jopa neljä noista voisi kasvaa tarvittaviin mittoihin, mutta sanoi että hoito tehdään silti koska siitä ei nelosia tekemälläkään saa kuulemma. Kovasti se jaksaa uskoa vieläkin että raskaaksi tulen. Uskosinpa itsekkin.

Tein "tieteellisen" kokeen. Tässä hoidossa en ole käyttänyt minkäännäköisiä vippaskonsteja. Ei ole ollut käytössä b- eikä c-vitamiinit. Ei vehnänalkioöljyt, ei mitkään. Ja limakalvo oli silti sen 10mm. Paitsi nyt valehtelen, oonhan mä syöny tota Piimaxia. Onhan siinäkin jotain... Kuvittelen että se auttais tähän mun sulkakatoon kun tukkaa vaan tippuu. Ei oo vielä auttanu. Jospa sitä tulisikin raskaaksi ja sit alkais hiuksetkin tsempata kesää kohti? ;)

Toivossa on hyvä elää sano lapamato! Hauskaa ja toivottavasti lämmintä viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

Jadekivi kirjoitti...

Siis oliko sulla edellisessä hoidossa gonapeptyl irroituspiikkinä vai lugejen sijasta? Yritin vanhoista postauksistasi katsoa, mutten silti oikein ymmärtänyt :E

Mulla oli viimeisimmässä PASsissa gonapeptyl yhtenä pistoksena dpo6 jos oikein muistan. Se pitäis kuulemma jotenkin valmistella limakalvoa vastaanottamaan alkio, mutta ei mulle ainakaan puhuttu mitään että se vaikuttaisi jotenkin progesteronituotantoon ja sitä kautta luteaalivaiheen pituuteen. Mietin vaan, että oonko mä missannut jotain oleellista? :D

Elina kirjoitti...

Lugejen sijasta oli toi Gonapeptyl. Sillä on kuulemma saatu tosi monet hoidot onnistumaan. Tulokset ovat ilmeisesti ihan loistavia. Kovasti minäkin sitä ihmettelin sillon kun yritin googletella että käytetäänkö sitä tosiaankin myös tukilääkkeenä. Mutta ilmeisesti siis kyllä.

Yllättäen kuulun sitten siihen kategoriaan jolle siitä ei ollut yhtään mitään hyötyä :D

Ihmettelen vähän sitäkin et miks mulle ei koskaan määrätä lugeja tueks. Ne astuu kuvioon vasta siinä vaiheessa jos onnistun raskautumaan....

Jadekivi kirjoitti...

^ Aika mielenkiintoista.

Mulle kun lääkäri kertoi gonapeptylillä saaduista hyvistä tuloksista juuri tuollaisena yksittäisenä pistoksena ovulaation jälkeen. Kyllä mulla silti oli luget ihan normaalisti käytössä siinä ohessa.

Joskus kyselin pregnylin käytöstä luteaalivaiheen aikana, kun olin siitä netistä lukenut ja lääkäri pudisteli päätään ja kyseli ihmeissään, että "Vvieläkö sitä joku tosiaan käyttää? 10 vuotta sitten se oli yleinen käytäntö, mutta luget on todettu paremmaksi eikä pregnyliä enää määrätä".

Ottaa noista lääkäreistä nyt selvää :E

Elina kirjoitti...

No mä just ajattelin että kysyisin kuitenkin ennen sitä inseminaatiota että jos sitä kuitenkin käyttäs vaihteen vuoks niitä lugeja.

Oon ihan täynnä noita piikkejä, vaikka ei ne lugetkaan sen kivempia ole varmaan. Vielä ei oo kokemusta. Eipähän tartteis olla maha mustelmilla koko ajan. Tai säätää niiden piikkien ja ampullien kanssa, eilenkin meni niin päin persettä että hermot meni ihan tyystin. Vaikka pitäis tässä vaiheessa olla varmaan jo aika asiantuntija niidenkin kanssa :D